Zoner Photo Studio umí po aktualizaci vytvářet videa timelapse

Když se loni na sklonku léta Zoner pochlubil novým Photo Studiem s možností vytvářet ze sady fotografií ozvučená videa s nejrůznějšími efekty přechodu, na tiskové konferenci jsme si postěžovali, proč nejde nastavit prodleva mezi jednotlivými snímky na co nejnižší mez, aby šla funkce použít i k tvorbě timelapse – zrychlených videí vytvořených ze série desítek a stovek fotografií (třeba západ slunce, zrychlená oblačnost, rej velkoměsta aj.).

229972247
Vylepšený editor slideshow v Zoner Photo Studio 18

Zoner nás vyslyšel a v čerstvé aktualizaci (sestavení 8) nabízí nastavení prodlevy nejen v přesném čase (původně byla spodní hranice v řádu celých sekund), ale pro maximální přesnost i v jednotlivých snímcích videa.

489049133
Možnost nastavení trvání obrázku v přesném čase i v počtu framů videa. Pokud bude mít tedy v tomto nastavení hotové video frekvenci 30 fps a jeden obrázek bude trvat 10 framů, přičemž jich je v časové ose 10, výsledné video bude trvat 3 sekundy (100 framů a 30 fps). Pokud takto složitě počítat nechcete, můžete nastavit délku obrázku třeba na srozumitelnějších 0,3 sekund.

Pokud tedy nastavíte FPS hotového videa třeba na 30 snímků za sekundu, do časové osy nahrajete 30 fotografií a prodlevu mezi snímky nastavíte namísto času na 1 snímek, hotové video bude trvat přesně 1 sekundu. Rychlost timelapse tímto způsobem můžete libovolně přepočítávat.

Aktualizace také vylepšuje práci na dvou monitorech a přináší opravu několika chyb.

Příklad timelapse videa vytvořeného z fotek upravených do HDR:

Více o poslední verzi Zoner Photo Studia:

Diskuze (4) Další článek: Facebook zveřejnil skvělé finanční výsledky, používá ho už 1,59 miliardy lidí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,