Virtuální realita | HTC Vive

Známe českou cenu HTC Vive Pro: začne se u nás prodávat začátkem dubna

Na začátku roku představila společnost HTC novou generaci helmy pro virtuální realitu – Vive Pro, která přináší hlavně displeje s vyšším rozlišením a při použití adaptéru možnost provozu bez drátů. Nyní jsou k dispozici informace o reálné dostupnosti na našem trhu.

HTC Vive Pro se u nás začne prodávat 5. dubna za poměrně vysokou cenu 22 299 Kč. Zatímco první generace startovala s cenou kolem 25 tisíc korun za celý komplet, v tomto případě nejsou součástí balení ovladače ani senzory. HTC tak spíše počítá, že mezi kupujícími budou majitelé předchozí verze. V rámci nákupu HTC Vive Pro ještě poběží speciální akce do 3. června, kdy každý zákazník dostane půlroční předplatné pro obchod s aplikacemi a hrami – Viveport. Toto předplatné zahrnuje možnost si zdarma vybrat 5 zážitků za měsíc, přičemž na výběr je aktuálně přes 400 titulů.

Pokud vám bude stačit první generace HTC Vive, dočkáte se snížené ceny na 15 199 korun. Konkurenční Oculus Rift s ovladači Oculus Touch je aktuálně dostupný za cenu přibližně 13 tisíc korun.

Diskuze (6) Další článek: DirectX 12 DXR a Nvidia RTX: realistická grafika jako z filmů se konečně více prosadí i u her

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,