Apple | iOS

Zapadly AirPods za skříňku, nebo je sežral pes? Apple má aplikaci, která sluchátka najde

Bezdrátová sluchátka AirPods, která Apple představil vloni na podzim, si přímo říkají o ztrátu. Nespojuje je žádný kabel, a tak je lze snadno vytrousit z kapsy, nebo naopak mohou jednoduše někam zapadnout. Řešit to měla neoficiální aplikace AirPods Finder, která se před několika týdny objevila v App Store. Tu ale Apple rychle odstranil a nyní známe i důvod – oficiální aplikaci.

Hledání zatoulaných sluchátek bude obstarávat standardní aplikace Find My iPhone, která navzdory svému názvu sdružuje polohu nejen telefonu, ale také tabletů, počítačů Mac a nově také AirPods. V jejich případe je ale zobrazena poslední známá poloha jejich krabičky, nikoliv jednotlivých pecek. Hodí se tak třeba v případě, že si nejste jisti, zda sluchátka zůstala v práci, autě, nebo jsou opravdu doma.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nová bezdrátová sluchátka Apple AirPods jsou velmi malá a snadno se ztratí...

Scrn-01-25-001.pngScrn-01-25-002.pngScrn-01-25-003.png
Aplikace ukáže poslední známou polohu krabičky se sluchátky. Může také přehrát výrazný zvuk z obou sluchátek

O dohledání samotných sluchátek se má postarat funkce, která zajistí přehrávání výrazného zvuku maximální možnou hlasitostí. Omezením je samozřejmě dosah Bluetooth, takže je lze použít třeba v rámci bytu nebo kanceláře. Můžete tak zjistit, zda je sluchátko zapomenuté v kapse bundy, zapadnuté za stolem nebo jej sežral pes.

og.pngScrn-01-25-004.png

Apple se bohužel neinspiroval u neoficiální aplikace, která pro lokalizaci používala také sílu signálu Bluetooth. Při procházení bytem jste tak nemuseli pozorně poslouchat odkud se ozývá hvízdání sluchátek, ale sledovali virtuální přihořívá či samá voda na displeji telefonu. Funkce se objeví s aktualizací na iOS 10.3, která je zatím ve fázi betatestování.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sluchátka jsou zajímavá z inženýrského hlediska. Dostat všechnu potřebnou elektroniku včetně baterie do tak malého prostoru je vskutku impozantní.
271801518 Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ovšem také v Číně jsou šikovní a koncept již zvládl zkopírovat výrobce Fuse. Takto sluchátka prezentoval na veletrhu CES. Jsou ještě menší a díky magnetickým úchytům jsou méně náchylné ke ztrátě.

Přečtěte si také:

Diskuze (45) Další článek: Může FBI nahlížet do evropských e-mailů na Outlook.com? Stále to nikdo neví jistě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,