Google | YouTube | Snapchat

YouTube chystá vlastní klon Snapchat Stories. Tentokrát to ale dává smysl

Nejkopírovanější funkce Snapchatu, Stories, se pomalu chystá i do YouTube. Nebude se jednat o přímou kopii jak je to v případě Facebooku, přidá některé drobnosti navíc a nahraná fotografie a videa nebudou mizet po 24 hodinách.

YouTube Reels, jak se služba v anglické verzi jmenuje, se usídlí v záložce Komunita, nebude tedy rušit hned po otevření v horní části stránky jako se děje například u Messengeru či Facebooku. A oproti ostatním aplikacím zde budou autoři moci jednotlivá videa přidávat do samostatných kolekcí, odkud navíc nebudou mizet.

Do nich půjde přidat text, nálepky či speciální efekty, tedy podobné vymoženosti, jako má konkurence, přičemž maximální délka jednoho klipu je stanovena na 30 sekund. Prozatím nebudou dostupné všem, YouTube bude s vybranými tvůrci funkci testovat a ladit a je možné, že se ještě promění.

Reels by ale mohly být zajímavé jak pro youtubery, tak i diváky. Pro sdílení krátkých videí z každodenního života, či svých názorů ne úplně souvisejících s hlavním kanálem, již nebude nutné si zakládat druhý, osobní. Vše budou moci přidat do Reels a přitom nebudou rušit uživatele, kteří o ně nemají vůbec zájem.

YouTube nedávno představilo novou mobilní aplikaci:

Diskuze (1) Další článek: Inženýři MIT vyvíjejí pro americkou armádu raketový dron Firefly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,