Yahoo ukončuje svůj hudební obchod, doporučuje odstranit DRM

Yahoo končí se svým Yahoo Music Store. Společnost doporučuje všem, kdo si zakoupili hudbu skrze tento obchod, aby své hudební skladby urychleně vypálili na přenosné nosiče a následně importovali zpět ve formátu bez DRM, nebo o ně jednou pro vždy přijdou.

Tento krok vzdáleně připomíná osud, který nedávno potkal MSN Music. Microsoft vypnul DRM autorizační servery již dříve a podstatně rychleji. U Yahoo Music dojde k ukončení veškerých služeb, včetně autorizace klíčů pro přehrávání legálně zakoupené hudby, 30. září. To znamená, že po 30. září, pokud nesplníte doporučení Yahoo, si již nepřehrajete vaši oblíbenou hudbu a ani vám nebude umožněno ji převést do nového systému nebo zařízení. Jakmile přestane fungovat autorizovaný počítač, hudba přestane fungovat s ním. Vypnutí těchto serverů je jen dalším důkazem, jak je DRM omezující. Legální uživatelé ztrácí možnost rozhodovat o tom, jak se svoji oblíbenou hudbou naloží. Yahoo ukončuje svoji službu Yahoo Music Unlimited především z důvodu partnerství s Rhapsody od Real Networks.

TIP: Hudba z i-legalne.cz jen zdánlivě neomezená

Podobnou službu jako Yahoo nedávno spustil i server i-legálně.cz, který začal nabízet službu ÍzyMusic na základě předplatného. Rozhovor s Petrem Peřinou na nejen toto téma si můžete přečíst na Živě.cz.

Zdroj: ReadWriteWeb.com

Diskuze (10) Další článek: AOL se chystá vypnout některé bezplatné služby

Témata článku: , , , , , , , , ,