Notebooky | Xiaomi

Xiaomi se vrhlo mezi herní notebooky. Mi Gaming Laptop nabídne GTX 1060 i nezbytná světélka

Tenké hliníkové tělo v matně černém provedení, uvnitř GTX 1060, Core i7, SSD i plotnový disk a 15,6" displej s rozlišením full HD s tenkými rámečky. To je první herní notebook od Xiaomi. Dostal název Mi Gaming Laptop a ačkoli navenek působí jako strohý manažerský stroj, bohaté světelné efekty prozradí, do jaké kategorie tento notebook patří.

Čínské Xiaomi se proslavilo zejména výrobou mobilních telefonů a příslušenství, ale před dvěma lety začalo nabízet i lehký přenosný notebook Xiaomi Mi Notebook Air. Nyní k němu přidává větší a výkonnější model.

Mi Gaming Laptop je 15,6" notebook s IPS displejem o rozlišení 1920 × 1080 bodů. Uvnitř pracuje Core i7-7700HQ v kombinaci s grafickou kartou Nvidia GTX 1060 a na sběrnici PCI-e připojeným SSD s kapacitou 256 GB. K tomu bude k dispozici i terebajtový plotnový disk a 16 GB RAM. V této konfiguraci vyjde po přepočtu a zdanění na cca 35 tisíc korun.

K dispozici bude ještě jedna nižší konfigurace za cca 24 tisíc korun, která bude mít jen Core i5, GTX 1050 Ti, 8 GB RAM a SSD s kapacitou 128 GB. Terabajtový disk na data však zůstane.

Notebook má jedno USB-C a čtyři USB 3-0 formátu A. Grafický výstup zajišťuje HDMI 2.0. Klávesnice disponuje pěti makro tlačítky a čtyřzónovým RGB podsvícením. Světelné efekty jsou patrné i vně notebooku.

O dostupnosti na jednotlivých trzích se výrobce při představení nezmínil, ale cestovní Mi Notebook Air si k nám nakonec cestu našel, tak předpokládáme, že se letos u českých prodejců objeví i herní novinka.

Diskuze (11) Další článek: Šnorchl s sebou! Exoplanety u TRAPPIST-1 budou vodní světy jako z Interstellaru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,