Xiaomi | Projektory

Xiaomi se vrhlo do dalšího segmentu, představilo svůj první laserový projektor

Přehrávač Mi Box nebo televize Mi TV – to jsou multimediální produkty Xiaomi, které jsou delší dobu na trhu. Nově však do této kategorie přibyde i short-throw projektor Mi Laser využívající laserový zdroj světla.

O projekci obrazu se stará technologie DLP a ze vzdálenosti 50 cm od plátna dokáže vytvořit obraz s úhlopříčkou 150 palců. Laser má podle výrobce životnost 25 000 hodin, což je několikanásobně víc než u běžné projektorové lampy. Tam se počítá se životností v řádech jednotek tisíc hodin.

Projektor produkuje obraz s kontrastem až 3 000:1 a maximálním jasem 5 000 ANSI lumenů. Výrobce tuto hodnotu přirovnává ke specializovaným projektorům do kin, nicméně podobné hodnoty dosahuje nejeden domácí projektor, který aktuálně na trhu najdeme. Gamut NTSC je potom pokryt z 85 %.

Projektor pracuje s nativním rozlišením Full HD přičemž maximem je 4K. Videa lze přehrávat přímo z projektoru, k čemuž poslouží čipset T968 se čtyřmi jádry Cortex-A53 na taktu 1,8 GHz. Nechybí podpora Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Příkon projektoru je maximálně 250 W.

Mi Laser Projector je primárně určen pro čínský trh a zatím jej nenajdeme ani na globálním webu Xiaomi. Podobně jako u další elektroniky tohoto výrobce můžeme čekat brzké rozšíření do dalších zemí. Cena je nastavena asi na 1 470 dolarů, tedy nějakých 41 tisíc korun.

Diskuze (1) Další článek: AR Measure: Zahoďte metr. Díky rozšířené realitě se v něj promění váš telefon

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,