Windows 8 bude měnit barvy oken podle tapety [video]

Podle webu Within Windows budou umět nové Osmičky upravit barvu hlavního panelu a rámu oken podle převládající barvy tapety. Prostředí Windows Aero by se tedy v podstatě naučilo to samé, co dnes zvládnou některé televizory, které na stěnu promítají odstín převládající barvy ve videu.

Pokud této drobnosti přikládáte náležitý význam (řečeno eufemisticky), nemusíte čekat na Windows 8 – to samé totiž zvládne prográmek Aura, který spustíte na Windows Vista/7 s aktivovaným prostředím Aero.

Aura dokáže měnit odstíny oken podle převládající barvy v tapetě, nebo podle převládající barvy ikony právě aktivovaného okna. Pokud tedy otevřete Chrome, barevné podání oken se posune ke světle hnědé. Pokud naopak otevřete IE, vše se přebarví do azurové.

Podívejte se pro představu na krátké video.

 

Jak správně připomenuli diváci na YouTube, podobného efektu docílíte i tak, že nastavíte rámům nejvyšší možnou průhlednost. Okna nad tapetou pak budou mít barvu tapety. Nebude se ale jednat o průměrnou barvu, ale skutečně jen rozmazané pozadí a tohoto efektu nedocílíte u oken, které se vzájemně překrývají.

Diskuze (81) Další článek: Francie se asi zbláznila, chce od webových služeb hesla jejich uživatelů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,