Software | Prohlížeče | Windows 10 | Edge

Windows 10 S budou reklama na Edge a Bing. Nezměníte výchozí prohlížeč a vyhledávač

Ačkoliv mají být Windows 10 S jednodušší verzí Windows, své uživatele budou zbytečně omezovat. Verge si například všiml, že výchozím prohlížečem je Edge a toto nastavení nelze změnit. Na jednu stranu je to téměř irelevantní zpráva, protože na Windows Storu nenajdete žádný z ostatních velkých prohlížečů (a do „Eska“ aplikace dostanete právě jen skrze Store), kdyby se to však změnilo, kdykoliv někde klepnete na odkaz, stránka se stejně otevře výhradně v Edgi.

Budiž, ještě více však zabolí druhé omezení, které se tentokrát týká Bingu. Edge je prohlížeč jako každý jiný a surfuje se v něm dnes už docela dobře, V Redmondu si však usmyslili, že to školákům opět zbytečně zkomplikují, a tak v Edgi na Windows S nebudete moci změnit vyhledávač.

Striktně bude nastavený výhradně Bing, a zájemci, kteří by snad chtěli použít našeptávač od Googlu aj., budou mít smůlu. Opět je třeba říci, že v zámoří to až takový problém není – Bing je tam v podstatě stejně dobrý jako Google, pokud se však toto omezení dostane později i do světa, bude to opět zbytečný klacek hozený pod nohy.

Diskuze (27) Další článek: Kuki na Android TV: vyzkoušeli jsme budoucnost sledování televize

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,