Windows 10 Roadmap: co plánuje Microsoft do dalších verzí systému?

Novinky, které plánuje Microsoft zahrnout do Windows 10, nemusíme zjišťovat pouze v testovacích verzích nebo díky spekulacím. Na oficiálním webu se totiž objevil seznam nových funkcí, které jsou do Windows 10 již zařazeny nebo se plánují a jsou ve stádiu vývoje.

Novinky jsou roztříděny do pěti skupin – Recently Available (funkce, které se již v systému objevily), In Public Preview (novinky které jsou zakomponovány do Insider buildů), In Development (pro funkce ve vývoji), Canceled (vývoj byl stornován) a Archive.

Nejzajímavější je samozřejmě seznam In Development, kde najdeme jak ty nudnější funkce – vylepšování Windows Defenderu nebo Microsoft Passportu, ale také zajímavé možnosti jako je nové přihlašování do Windows pomocí smartphonu a to i s Androidem nebo pomocí fitness doplňku Microsoft Band 2.

Microsoft také pracuje na širších možnostech režimu Continuum, které se má naučit pracovat s dotykovými displeji a bude podporovat nový hardware speciálně připravený pro tuto funkci. Příkladem je Nexdock, který se tváří jako notebook avšak neobsahuje téměř žádné hardwarové komponenty.

Další novinkou potom bude možnost využití počítače s Windows 10 jako přijímače pro zařízení streamující obraz přes Miracast.

Diskuze (6) Další článek: Kutil nacpal do Game Boye minipočítač Raspberry Pi, funguje to skvěle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,