WhatsApp už ke komunikaci používá každý den přes miliarda uživatelů po celém světě

WhatsApp je jedna z nejrozšířenějších komunikačních aplikací na světě a i přes velkou konkurenci se jí daří stále zvyšovat počet uživatelů. WhatsApp sice už patří pod Facebook, který ho koupil v roce 2014 za 22 miliard dolarů, ale stále si drží punc neuvěřitelně malého týmu, který měl v roce 2015 pouze 50 lidí. V té době už WhatsApp používalo alespoň jednou měsíčně 900 milionů lidí.

Na svém blogu nyní WhatsApp oznámil, že překonal milník v podobě jedné miliardy uživatelů, kteří tuto aplikaci používají každý den. V případě klasického měření MAU (měsíčně aktivní uživatelé) už se chlubí 1,3 miliardy uživatelů.

WhatsApp se také pochlubil několika dalšími statistikami – každý den zpracuje 55 miliard zpráv, přes platformu se každý den sdílí 4,5 miliardy fotografií a miliarda videí. Nedávno WhatsApp začal podporovat i posílání jakéhokoli souboru, což by mohlo ještě více rozšířit okruh uživatelů.

Velké problémy ale nastávají v Číně, kde dochází k blokování funkcí aplikace a lze očekávat, že přestane fungovat i v rámci posílání zpráv. Jednou z hlavních podmínek Číny je totiž provoz těchto služeb na datacentrech v Číně, což WhatsApp zatím nesplnil.

Diskuze (6) Další článek: Implantace kmenových buněk do mozku může prodloužit život

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,