Mobilní aplikace | WhatsApp | Windows Phone

WhatsApp ukončuje podporu Windows Phone a starších verzí Androidu i iOS

Populární komunikátor WhatsApp je možné používat na celé řadě zařízení. S ohledem na lidské zdroje však nelze donekonečna udržovat aplikaci pro zastaralé a téměř nepoužívané platformy. Proto se nyní chystá na ukončení podpory starších operačních systémů.

WhatsApp na stránce s odpovědmi na nejčastěji kladené otázky uvádí, že bude podporovat pouze zařízení s Androidem 4.0.3 a vyšším, iOS 9 a novějším a KaiOS verze 2.5.1 a vyšší. Podpora starších verzí bude ukončena k 1. únoru 2020.

WhatsApp ukončuje podporu

Na zařízeních s následujícími verzemi operačních systémů nebude možné vytvářet nové ani ověřovat existující účty. WhatsApp však budete moci nadále používat na:

  • Androidu 2.3.7 a starším až do 1. února 2020
  • iOS 8 a starším až do 1. února 2020

K poslednímu dni roku 2019 také definitivně končí podpora operačního systému Windows Phone. Plán na ukončení oznámil Facebook počátkem roku a aplikace pro tuto platformu není od 1. července dostupná v Microsoft Store. Uvedené termíny sice neznamenají, že komunikátor daným dnem navždy utichne, avšak může přestat fungovat kdykoli poté.

Zálohujte, dokud je čas!

Pokud potřebujete převést svůj účet WhatsApp do nového zařízení, počítejte s tím, že přenos historie mezi platformami není možný. Můžete však exportovat historii jednotlivých konverzací a odeslat ji například jako přílohu e-mailu – tuto možnost najdete v nabídce Více – Exportovat chat. Pokud tedy potřebujete zálohovat svou komunikaci, doporučujeme tak učinit před termínem ukončení podpory.

Facebook tak pokračuje v postupném ukončování podpory starších platforem. V roce 2018 přestal WhatsApp podporovat některé telefony s Windows Phone a zařízení s operačními systémy BlackBerry OS a BlackBerry 10.

Diskuze (5) Další článek: Samsung prozatím vzdává boj s Googlem a Siri. Bixby končí, firma ale chystá nového asistenta

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,