Webový prohlížeč Vivaldi od tvůrce Opery má novou ukázkovou verzi

Od vydání třetího technického náhledu (Technical Preview) webového prohlížeče Vivaldi už uběhly zhruba dva měsíce. Aktuálně se však na blogu projektu uvádí, že byl zpřístupněn ke stažení nový, v pořadí čtvrtý technický náhled. Není přitom vyloučeno, že tato verze už bude poslední před vstupem projektu do fáze beta testování.

279439862

Vivaldi Technical Preview 4 přináší vylepšení či novinky, které se týkají uživatelského prostředí, ovládání prohlížeče gesty či možnosti dalšího rozšiřování. Z pohledu variability uživatelského prostředí se autoři chlubí, že již v současnosti nabízí mnohem více kombinací vylepšování rozhraní, než konkurenční prohlížeče – celkově jde o více než 155 milionů kombinací.

Nový náhled dále přináší nezvyklé menu Nastavení (Settings), které je nejen bohatší, ale zároveň autoři zapracovali na lepší navigaci v něm.

Za pozornost stojí i takzvaný Keyboard Cheat Sheet, který nabízí rychlý náhled dostupných klávesových zkratek. Přibyla i možnost přepínání se mezi kartami (tabs) pomocí kolečka myši.

955056968 
Rychlý náhled klávesnových zkratek

Vivaldi je zároveň podle autorů připraven pro nový systém Windows 10 a vylepšovala se i podpora displejů s vysokými rozlišeními. Prohlížeč disponuje i podporou pro rozšíření napsané původně pro Google Chrome, ale v tomto směru ještě mají vývojáři před sebou nemálo práce.

Diskuze (30) Další článek: Testlab: Jaké jsou sportovní kamery do pěti tisíc korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,