Warezu opět vládne Game of Thrones. HBO jde do boje

HBO nedávno odstartovalo šestou sezónu seriálu Game of Thrones, který se již roky drží na vrcholu žebříčků nejstahovanějšího warezu. Kabelová televize si je toho dobře vědoma a zároveň chápe, že ji warez pomáhá – jednoduše roste pravděpodobnost, že si někteří piráti HBO nakonec předplatí.

438785542
Game of Thrones opět plní warezová doupata

Přesto však HBO se začátkem každé nové sezóny zároveň volá do boje a skrze společnost  IP-Echelon, která se zabývá vyhledáváním warezu a pirátů, rozesílá tisíce a tisíce varovných hlášení poskytovatelům internetu, ve kterých sděluje, že jejich klienti s danou IP adresou stahují a sdílí GoT skrze BitTorrent a další zdroje.

Podle TorrentFreaku je letos HBO ve svém tlaku ještě agresivnější, takže se zvýšil počet hlášení a kabelovka se zároveň snaží v textu přesvědčit piráty, aby si objednali alespoň HBO Go. Jelikož ale fenomén Game of Thrones už přerostl i sílu značky HBO, nabízí se otázka, jestli by nakonec kabelovka nezaujala pirátské diváky spíše tak, že by nabídla samostatný placený balíček jen s tímto seriálem. A to bez dalších podmínek.

Diskuze (39) Další článek: Nvidia Ansel posune pořizování screenshotů na novou úroveň. Zmáčknutí Print Screenu stačit nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,