Vyšlo Visual Studio 2015, podporuje Android a iOS

Microsoft uvedl nové Visual Studio 2015 a spolu s ním také novou verzi frameworku .NET Framework 4.6. Hlavními novinkami jsou pochopitelně nástroje pro tvorbu univerzálních aplikací pro Windows 10, ale došlo také na podporu vývoje aplikací pro konkurenční platformy Android a iOS.

Plná instalace Visual Studia 2015 obsahuje podporu pro C#, C++, Visual Basic, Javu, F#, Python, JavaScript, PowerShell, TypeScript a SQL. Volitelně je k dispozici Android SDK a knihovny Xamarin zahrnující i podporu pro iOS zařízení včetně hodinek Apple Watch. Pro vývoj na cizích platformách je rovněž připraven nástroj Visual Studio Tools for Apache Cordova.

730990474 
Visual Studio 2015 chce být univerzálním multiplatformním nástrojem pro vývoj mobilních aplikací

Jak upozorňuje ArsTechnica, kupodivu ve finální verzi Visual Studia 2015 chybí plná podpora pro univerzální aplikace pro Windows 10. Finální SDK pro Windows 10 totiž bude uvolněno až 29. července spolu se samotným novým systémem. Kdo chce hned vyvíjet univerzální aplikace, musí si ještě týden vystačit s vývojovou verzí Visual Studia 2015.

Visual Studio 2015 se nabízí ve třech edicích. Pro samostatné „nefiremní“ programátory je zdarma, pro malé firmy či samostatné profesionály za 1 199 dolarů a pro vývojářské korporace za 5 999 dolarů. Verze se liší funkcemi, v nejvyšší je zahrnuta plná podpora týmové práce nebo nástroje pro podrobné testování. Podrobné informace a odkaz ke stažení jsou na webu Microsoftu

Diskuze (82) Další článek: Záchrana dat z SSD i HDD bude stále složitější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,