Prohlížeče | Vivaldi

Vyšla nová verze prohlížeče Vivaldi s nejlepší historií prohlížení

Vývojáři webového prohlížeče Vivaldi vypustili během dnešní noci novou verzi s označením 1.8. V ní se zaměřili především na zásadním vylepšení funkce historie procházení. Ta nyní nabízí velké množství funkcí a rozhodně jde o nejpokročilejší historii ze všech aktuálních prohlížečů.

U většiny prohlížečů je webová historie tvořena pouze seznamem navštívených stránek, které jsou doplněny o datum a případně možnost vyhledávání. Ve Vivaldi je však tato tradiční forma pouze jednou z možností, jak k historii surfování přistoupit.

Přehled historie lze nyní filtrovat časovým rozsahem – snadno lze zvolit měsíční, týdenní či denní rozsah. Ve zvoleném období Vivaldi nezobrazí pouze seznam navštívěných stránek, ale také podrobnější statistiky. Mezi nimi najdete například graf aktivity na webu, ale také způsob, jakým jste na navštívené stránky přišli – přímo, pomocí odkazu nebo obnovením stránky. Zároveň zde najdete seznam nejnavštěvovanějších domén. Tvůrci zdůrazňují, že statistiky jsou ukládány pouze lokálně, a tudíž k nim nemají přístup.

Dalším způsobem, jak zobrazit historii v novém Vivaldi, je otevření bočního panelu. V tom se tradičně zobrazuje přehled stahování nebo správce poznámek, nově zde ale můžete prohlížet také seznam navštívených stránek.

Mezi drobnější změny, které se v poslední verzi Vivaldi objevily, patří možnost vytvořit poznámku přetažením označeného textu a také pokročilejší ovládání zvuku v jednotlivých tabech. Nyní lze zvolit, zda má být zvuk aktivní všude, pouze na aktivním webu nebo všude kromě aktivního tabu. Novou verzi prohlížeče stahujte z oficiálního webu.

Diskuze (23) Další článek: Kolik berou ajťáci v USA? V průměru 2,3 milionů korun ročně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,