Intel | Procesory | Čipy

Výroba 10nm čipů Cannon Lake od Intelu jde podle plánů, druhá generace Ice Lake už je v další fázi

Intel sice nedávno oznámil chystané výkonné procesory pro náročné (Kaby Lake-X a Skylake-X), ale nyní také upozornil na to, že u klasických čipů, které začátkem příštího roku přinesou především pokročilejší výrobní proces, jde vše podle plánů.

Architektura Cannon Lake bude vlastně stejná, jako současná Kaby Lake, ale místo 14nm tranzistorů už bude obsahovat první generaci 10nm tranzistorů. Jedná se tak o „Tock“ a dotkne se takřka všech úsporných mobilních modelů (Core U, Y). V druhé polovině roku 2018 pak přijdou desktopové čipy se zcela novou 10nm architekturou. Zatímco čipy Cannon Lake přinesou čipsety řady 300, které mají podporu USB 3.1, Ice Lake už bude mít čipsety řady 400. Na rok 2019/2020 má pak Intel nachystané čipy s architekturou Tiger Lake, o kterých se toho ale moc neví, ale měly by ještě být na 10nm technologii.

untitled-1.png

Než se ale těchto čipů dočkáme, Intel si na druhou polovinu tohoto roku přichystal ještě jednu, v pořadí už čtvrtou generaci s vylepšeným 14nm procesem – Coffee Lake, což budou desktopové čipy ještě o 15 % rychlejší než současné Kaby Lake.

Diskuze (3) Další článek: Microsoft zruší Docs.com, pokus o sociální síť postavenou na sdílení dokumentů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,