Počítače | CES 2017 | Hewlett Packard (HP) | All-in-one

Vypadalo to jen jako experiment, ale počítač s 3D skenerem HP Sprout má nástupce

Když HP před dvěma lety ukázalo nový all-in-one počítač HP Sprout, brali jsme to jako zajímavý prototyp počítače pro předvádění možností 3D skenování předmětů. Jenomže HP tento počítač začalo běžně prodávat a zjevně našel uplatnění. Proč by jinak nyní uváděl novou verzi HP Sprout Pro G2...

HP Sprout Pro vychází ze stejného konceptu. Je to tedy „počítač v monitoru“, který má nahoře rameno s 3D skenerem a projektorem. Před počítačem je pak pracovní plocha, na kterou můžete umístit předmět, a ten následně převést do digitálního 3D modelu. Případně si zde můžete promítnout interaktivní pracovní plochu, do které můžete kreslit či jinak zasahovat.

522833266 849764899
Nový HP Sprout Pro G2, počítač s integrovaným 3D skenerem a projektorem

Nová verze má daleko přesnější 3D skener a výkonnější hardware, mírně se zvětšila obrazovka z 23 na 24 palců a celý počítač jinak prošel dietou a je subtilnější.

DSC_5806.JPGDSC_5809.JPG
DSC_5813.JPGDSC_5815.JPG
Ukázka novinky na veletrhu CES v praxi. Skenuje se notebook HP. Stačí s ním před kamerou otáčet, aby nakoukla do každého zákoutí. Následně z předmětu vyrobí 3D digitální model.

Počítač našel uplatnění především u návrhářů, konstruktérů či architektů, kteří pracují s 3D objekty. Oblíbený je také ve školství. Snadnější a rychlejší cesta, jak zdigitalizovat předmět do podoby 3D modelu asi neexistuje.

Nová verze by mohla zaujmout širší spektrum uživatelů díky připravované velké aktualizaci pro Windows 10, tzv. creators update. Ten se na práci s 3D objekty specializuje.

Počítač se nabízí ve více specifikacích, procesor Intel Core i7 je ale základ pro všechny. Na výběr je pak velikost úložiště (1TB HDD nebo 512GB SSD), veliksot paměti (až 16 GB DDR4) nebo volitelná doplňková grafická karta Nvidia GTX960M, když by integrovaná nestačila.

Diskuze (3) Další článek: Do nitra zákeřného ransomwaru. Takto vypadá útok na počítače personalistek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,