VR headset od Intelu nebude. Firma vývoj Project Alloy zrušila

Řady Oculus Rift a HTC Hive nakonec zařízení od Intelu nerozšíří. Společnost oznámila, že s prací na Project Alloy, vlastním headsetu, který měl nabízet virtuální i rozšířenou realitu, končí. Důvodem je nezájem ze strany obchodních partnerů. Informuje o tom Road to VR.

Project Alloy měl původně dostat reálnou podobu na konci tohoto roku, Intel se však v létě rozhodl, že na věci dále nebude pracovat. Místo toho se zaměří na své další projekty z oblasti virtuální a rozšířené reality, například snímání hloubky RealSense nebo technologii WiGig.

Road to VR spekuluje, že Intel a jeho partneři měli problém vytvořit Alloy tak, aby zvládl dostatečně dlouho pracovat jako samostatný VR headset – přece jen, byl to celý Windows PC, a nastavit cenu tak, aby byla pro koncové zákazníky atraktivní. Výrobci se prý navíc rozhodli zaměřit na headsety od Microsoftu, které fungují, jsou mnohem jednodušeji navrženy a mají přijít na trh ve stejnou chvíli, jako byl plánovaný Alloy.

Intel nikdy pořádně nespecifikoval, jak měl být head používán, nebo jak měl vypadat. Na veletrhu CES se objevil raný prototyp, ale byl těžkopádný a nic extra oproti ostatním headsetům nenabízel.

„Project Alloy byl skvělým konceptem, na kterým jsme si vyzkoušeli, co je možné vytvořit v high-end VR oblasti. To, co jsme se naučili, použijeme v našich budoucích snahách,“ uvedl Intel v prohlášení k ukončení Alloy.

Takhle vypadá konkurent Alloy od Microsoftu:

Diskuze (8) Další článek: Tři měsíce bez okovů. Jak se nám žije bez evropského roamingu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,