Prohlížeče | Vivaldi

Vivaldi 1.12 přidává rozšířený správce stahování a podrobnosti o fotkách. Synchronizace pořád chybí

Prohlížeč Vivaldi, který má svými bohatými funkcemi navázat na původní Operu, vyšel v nové verzi s označení 1.12. Zcela novou funkcí jsou Vlastnosti obrázku, které vypíší ve vlastním panelu veškeré parametry fotky. Vedle obvyklého rozlišení či velikosti souboru to budou především informace z EXIFu – nastavení fotoaparátu, barevný prostor, ale i GPS souřadnice místa fotografování.

Nová verze Vivaldi obsahuje rovněž vylepšený správce stahování. U souborů jsou nyní zobrazeny všechny důležité informace – velikost, rychlost stahování, adresu souboru a místo pro uložení, stejně jako datum a čas stažení. Seznam stažených souborů lze třídit nejen podle data, ale také podle velikosti nebo jména.

Další drobností v nastavení je potom možnost změnit saturaci barev rozhraní, které se mění podle hlavní barvy v ikoně webu. Naopak prohlížeč stále nenabízí synchronizaci uživatelských dat pro použití na více strojích nebo zálohu. To je aktuálně největší nevýhodou oproti Chromu, Opeře či Firefoxu.

Diskuze (9) Další článek: Tesla spolupracuje s AMD na vývoji vlastního čipu pro umělou inteligenci se schopností autonomního ovládání vozidel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,