Windows 10 | November 2019 Update

Větší podzimní aktualizace Windows 10 je hotová. Testeři už mohou stahovat

Microsoft na blogu uvedl podzimní aktualizaci Windows 10. Ta nese název November 2019 Update a je již k dispozici ke stažení pro testery. Mezi běžné uživatele by se tak mohla dostat, i podle názvu, v rámci listopadu.

Podzimní verze Windows 10, původně označovaná jako 19H2, je podle Microsoftu hotová a připravená na vydání mezi uživatele. Nejnovější sestavení s číslem 18363.418 je tak finální a firma jej postupně rozšíří mezi všechny uživatele. Ti, kteří v rámci programu Windows Insider mají zaškrtnutou volbu Release Preview, již tuto aktualizaci mají.

November 2019 Update sdílí s jarním May 2019 Update většinu věcí, včetně kumulativních aktualizací – Microsoft již dříve oznámil, že se jedná o malý upgrade, čemuž odpovídá i počet novinek, které nás čekají.

Vylepšení se dočkal kalendář na hlavním panelu, kde je možné rovnou zadávat události, a v rámci notifikačního centra se nachází odkaz na podrobnější nastavení upozornění. Změn je ale samozřejmě více, jedná se ale o drobnosti. Microsoft se jim věnuje na oficiálních stránkách.

Aktualizujte své nastavení ve Windows Insider

Pokud v programu Insider nejste a chcete aktualizaci vyzkoušet nyní, můžete se do účasti přihlásit skrze nastavení Windows a sekci Windows Insider. Důležité je vybrat správný kanál – Slow Ring totiž Microsoft postupně převede na verzi 20H1 pro příští rok, kde už Fast Ring běží a omylem byste tak mohli získat aktualizaci pro příští rok. Nejranější verze poté naleznete v režimu Přeskočit (Skip Ahead). Pro otestování podzimního November Updatu vyberte Okruh pro verze Preview (v angličtině Release Preview).

13a222d9-17a2-4ba0-abe5-49c45a8fba0bcb361cd5-d05c-4bac-810a-808eb12d27c8 
V nastavení Windows Insider se můžete odhlásit, nebo naopak přihlásit k získávání betaverzí.

Do nastavení ale zamiřte i v případě, že jste součástí a nechcete nadále dostávat betaverze systému. Stačí označit tlačítko odhlásit a při vydání příští velké verze Windows se vám nainstaluje stabilní systém. To bude právě v listopadu, pro tuto volbu je tedy nyní ideální čas. Možné je i přejití jen na nižší variantu – tedy z Fast Ringu na Slow Ring či Release Preview. Tím můžete ovlivnit, jak moc rané betaverze se vám do počítače nainstalují.

Jak zkrotit Windows Update? Poradíme:

Diskuze (39) Další článek: TikTok cenzuruje obsah uživatelů, bojí se americký senátor. Žádá vyšetřování 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,