Technologie | Virtuální realita

Ve VR kabince budete virtuální svět vnímat i dalšími smysly

Virtuální realita je pro nás zatím dosažitelná pouze prostřednictvím displeje před očima a ovladače v ruce. Chystají se rukavice a další periferie, ale to zkrátka není ono. Chtěli jste někdy ponořit se do zážitku tak, že byste cítili mlhu před obličejem či štíra, co vám leze po rameni? Něco podobného vám může už nyní nabídnout společnost Koei Tecmo a jejich kabinka VR Sense.

Jedná se o zařízení, do které se posadíte, nasadíte si Playstation VR a do rukou vezmete ovladače Playstation Move (jiné VR brýle zatím zařízení nepodporuje). Kabinka vás pak zapojí do akce i nosem a pokožkou. Dokáže totiž simulovat např. mlhu a mrholení, měnit teplotu a přidávat vůni a zápachy. Na nedávné konferenci byly k mání například dema deštného pralesa nebo zasněžených vrcholků hor.

V současnosti jsou k dispozici tři hry pro VR Sense - rubačka Dynasty Warriors, sportovní hříčka GI Jockey Sense a Horror Sense. Zařízení je bohužel zatím k mání pouze na výstavě Amusement Expo v Tokiu, možná se ale časem rozšíří i do dalších zemí. Tak co, plánujete výlet?

Diskuze (3) Další článek: Až v roce 2020 odletíme na Mars, přistaneme na jednom z těchto tří míst

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,