Intel | Procesory | Čipy

V databázi měření 3DMarku se objevil neznámý osmijádrový procesor od Intelu s architekturou Coffee Lake

Už od minulého roku se spekuluje o tom, že Intel kromě nového čipsetu Z390 představí také osmijádrový model, který by doplnil nabídku šestijádrových, čtyřjádrových a dvoujádrových čipů Core. Nyní se objevil další „únik“, který by mohl naznačovat brzké uvedení.

V databázi populárního měřícího programu 3DMarku se totiž objevil výsledek testu sestavy, která obsahovala neznámý 8jádrový procesor Intel se základní frekvencí 2,2 GHz, což ale může být chybná detekce (viz špatné hodnoty turbo režimu). Jak je vidět, ostatní informace nic dalšího neříkají, kromě toho, že procesor podporuje i HyperThreading a zvládne tedy zpracovat až 16 vláken najednou.

Intel-Coffee-Lake-S-8-core-CPU.png
Snímek z výsledku testů 3DMarku (Videocardz)

Je jasné, že se jedná o vzorek, který běžel i na speciální základní desce, protože byla detekována jako „Intel Corporation CoffeeLake S 82 UDIMM RVP“. I když 3DMark detekuje, že jde o architekturu Coffee Lake-S, zatím není potvrzené, jestli bude procesor patřit ještě do současné osmé generace, nebo naopak už do nadcházející deváté generace procesorů Core. V takovém případě lze očekávat označení například jako Intel Core i7-9700K.

Snímek obrazovky 2018-03-22 v 14.02.39.png
Takto by mohla vypadat nová nabídka modelů 9. generace. Informací o parametrech je ale zatím minimum

Konečného vysvětlení bychom se ale snad měli dočkat už brzy, protože představení čipsetu Intel Z390 by mělo proběhnout přibližně v polovině letošního roku.

Diskuze (2) Další článek: YouTube chce točit filmy. Cílí na YouTube Red, ale kupodivu také do kin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,