Válka Anonymous proti IS v praxi? Slon v porcelánu, ale i úspěchy

Internetová bitva mezi IS a Anonymous pokračuje. Jak se však často říká, když se kácí les, létají třísky, což se v tomto případě týká hlavně masového nahlašování údajných stoupenců Islámského státu na sociálních sítích.

251995083
Jedna sze skupin hlásící se k operaci #OpISIS se jmenuje GhostSec. Na svém webu se chlubí dosaženými úspěchy v boji s islamisty. Především identifikuje a nahlašuje jejich weby a uživatele.

Anonymous jich identifikovali ohromné množství, služby jako Twitter a Facebook nicméně záhy zjistily, že si s ověřováním hacktivisté vůbec nelámali hlavu a na jejich seznamech jsou tedy i nevinné oběti. Podobné reporty tedy začaly spíše ignorovat.

Pak tu jsou ale i úspěšnější operace – sic spíše symbolické. Díky nahlašování všemožných webů, které IS používá, mohli hackeři úspěšně cílit své útoky, takže v minulosti odstřelili několik klíčových islamistických komunit.

A čas nakonec zbyl i na nějaké to popichování. Skupině GhostSec hlásící se k operaci #OpISIS se třeba podařilo zaměnit jeden z webů IS. Islamisté na něm poté našli jen reklamu na antidepresiva nebo léčiva na posílení mužské potence.

Diskuze (6) Další článek: GitHub se baví skripty znuděného nerda. Zasílají omluvné SMS manželce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,