Android | Play Store | Mobilní aplikace

V Play Storu už se objevují appky, které nemusíte instalovat. Rovnou je spustíte

Už je to nějaký čas, co Google začal experimentovat s instantním startem aplikací na Androidu. Takových, které vůbec nemáte nainstalované a přímo je streamujete – virtualizujete ze serverů Googlu.

Kolik jich dnes je, ví pouze Google, stránka podpory pro vývojáře jich totiž zmiňuje všeho všudy šest. Ve skutečnosti je jich více a v Play Storu je identifikujete snad jen podle toho, že na kartě programu najdete vedle tlačítka k instalaci ještě tlačítko Vyzkoušet.

Po klepnutí se stáhnou jen základní data a program se spustí – zpravidla v režimu, který vás upozorňuje, že se jedná jen o zkoušku a k plné funkčnosti musíte program nainstalovat. Nutno podotknout, že jsem takových aplikací vyzkoušel hned několik, na zkušebním telefonu (Huawei Mate 10 Pro) mi však při jakékoliv interakci (klepnutí) virtuální program okamžitě spadl.

Zdá se tedy, že je funkce stále ve fázi vývoje, krajně nestabilní, a soudě dle toho, že to ani dnes není samozřejmost u každého programu v katalogu aplikací pro Android, těžko říci, jakou má zrovna tato funkce v Mountain View skutečnou prioritu a jestli spíše časem v tichosti nezmizí.

Na streamované appky si na G+ vzpomněl Pavel Misák

Diskuze (8) Další článek: Řidiči Amazonu jsou novodobí otroci. Aby stihli rozvézt dárky, údajně močí do PET lahví

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,