V novém Computeru jsme otestovali konvertibilní notebooky a myši pro hráče

  • Jak nakoupit kryptoměny rychle a co nejbezpečněji?
  • Otestovali jsme konvertibilní notebooky
  • Velký test myší pro hráče

Pohodu a klid Vánočních svátků si můžete dopřát i nad novým Computerem, který dorazí na stánky 28. prosince. Předplatitelé jej našli ve svých schránkách o den dříve. Předplatné navíc nyní můžete získat s kuponem na nákup v ElectroWorldu ve výši 500 Kč. Pokud jej využijete, budete mít Computer na rok jen za 390 Kč a jedno číslo za necelých 33 Kč. A to se přeci vyplatí!

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 900 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem. Každý čtenář získává dvě plné verze programů:

  • CyberLink PowerDirector 15 LE
  • Ashampoo Undeleter
  • IObit Smart Defrag 5

Soutěž s Assa Abloy

V novém Computeru najdete soutěž o digitální kukátko Yale 5800 od společnosti Fab.

Z redakce: Testlab Computeru

Při testování produktů se neobejdeme bez celé řady nejrůznějších měřičů a přístrojů. Podívejte se, které to jsou a co přesně měří.

010.jpg

Technologie: Intel Gemini Lake

Intel přichází s nástupcem svých nejlevnějších a nejúspornějších SoC Apollo Lake. Přinese jak vyšší výkon, tak lepší funkcionalitu.

Technologie: AMD Ryzen Mobile

Mobilní procesory AMD Ryzen s kódovým označením Raven Ridge a grafikou Vega jsou zde. Intel tak konečně bude mít po dlouhé době konkurenci i v oblasti notebooků.

020.jpg

Rozhovor: Big data jako novinářské zdroje

Nástup fenoménu velkých dat obohatil mnoho odvětví. Jedním z nich je i žurnalistika, která díky nim může přinášet velmi zajímavá témata. Datoví novináři čerpají zejména z volně dostupných dat, která pak důkladně analyzují. Stále ale bojují s některými státními institucemi, které mají se zveřejňováním svých záznamů problém.

Trendy: Jak a kde nakupovat bitcoin

Lákají vás kryptoměny, ale nevíte, kde začít? Jak koupit bitcoin, případně s ním obchodovat na burze, a hlavně jak jej prodat a užít si případný zisk? Na vše odpovíme.

024.jpg

Trendy: Vyzkoušeli jsme Android Pay

Po dlouhé době čekání jsme se dočkali, Android Pay je oficiálně dostupný i u nás. Zatím jej podporuje pouze několik bank, avšak dá se počítat s tím, že jich bude přibývat. A snad si toho všimne i Apple, jehož službu Apple Pay místní jablíčkáři vyhlížejí plní očekávání.

030.jpg

Seriál programování elektroniky: stavba a ovládání tanku

Dnes si ukážeme, jak díky stavebnici Makeblock oživit dvoumotorový pásový tank, který se sám vyhne překážkám a vy jej budete řídit pomocí Bluetooth nebo třeba infračerveného ovladače.

032.jpg

Supertéma: Záchrana počítače

Co dělat v situaci, kdy operační systém počítače nelze z důvodu chyby spustit a nepomohou ani integrované diagnostické a servisní nástroje? V takovém případě je čas na krizový scénář. Ukážeme vám, jaké kroky můžete podniknout pro záchranu dat a případnou opravu poškozeného systému.

044.jpg

Supertéma: vyčištění notebooku

Podobně jako stolní počítače i notebooky se při svém používání zanášejí množstvím nečistot, ponejvíce pak prachem. Není proto od věci občas notebooku vyčistit vnitřnosti, aby spolehlivě pracoval.

052.jpg

Vedle testu procesorů se můžete těšit na přímé srovnání 18 bezdrátových bluetooth reproduktorů. Vyjma kvality zvuku jsme hodnotili výdrž, ovládání a doplňkové funkce.

Líbí se vám aktuální číslo? Objednejte si jej rychle a pohodlně na iKiosek.cz, zaplaťte kartou a do dvou dnů jej máte doma. S předplatným Computeru na celý rok získáte rovnou dvě čísla zdarma.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Superfóru, Facebooku nebo Google Plus.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: Potenciálně nebezpečný asteroid 3200 Phaethon je ještě větší, než jsme si mysleli

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,