Apple | Spam

Uživatele iCloudu zahltila vlna spamu, který využívá pozvánky v kalendáři. Jak se mu bránit?

Většina cloudových služeb obsahující kalendář umožňuje přizvání k události pouhým zadáním e-mailu. Příjemci potom stačí událost odmítnout nebo přijmout. Toho už dlouhou dobu využívají spameři napříč všemi platformami, jenže od minulého týdne míří na uživatele iCloudu enormní množství pozvánek.

CyIiqWlWQAAht5a.jpg
Pozvánkový spam je efektivní - uživatel vždy obdrží notifikaci a vyžaduje od něj další interakci (foto: @ronnicek)

Pokud na doručenou pozvánku odpovíte jakkoliv, vždy tím spamerovi potvrdíte existenci a funkčnost e-mailu a můžete očekávat další pozvánkový spam. Apple včera potvrdil, že pracuje na opatření, které bude spam prostřednictvím pozvánek blokovat. Do doby, než jej zavede, se však nabízí jen dvě krkolomnější cesty, jak se mu bránit.

První z nich spočívá v doručení pozvánky jako prostého e-mailu. Toho lze dosáhnout v nastavení kalendáře přímo na iCloud.com, kde se nachází možnost Přijímat pozvánky na události jako: poslat e-mail na. E-mailovou zprávu lze smazat snadněji než pozvánku, a především odesílatel spamu nebude mít potvrzenou funkčnost účtu.

Druhá možnost spočívá ve vytvoření speciálního spamovacího kalendáře, do kterého se budou pozvánky přidávat. To lze opět provést v nastavení kalendáře na webu, kde lze nalézt položku Přidávat události a pozvánky do. Až vlna spamu utichne, lze kompletní spamovací kalendář smazat a všech pozvánek se zbavit najednou.

Scrn-12-01-003.png
V nastavení iCloudu lze všechny pozvánky přesměrovat do spamovacího kalendáře
Diskuze (3) Další článek: Mapy.cz vám v nouzi pomohou zavolat záchranku a ukážou nejbližší pohotovost

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,