Hardware | Příslušenství

Už žádné stahovací pásky. Alphacool má nové příslušenství pro pokročilý cable management

Tradičním pomocníkem pro uspořádání kabelů v počítačové skříni jsou plastové stahovací pásky. Někteří si mohou rovněž vystačit s textilními pásky se suchým zipem a mnozí tzv. cable management neřeší vůbec. Pro ty nejnáročnější uživatele však existuje mnohé příslušenství, které je pro lepší vyvázání kabeláže přizpůsobeno. Novou sadu nyní představila německá značka Alphacool, kterou známe především jako výrobce systémů vodního chlazení.

První z novinek jsou spony Eiskamm pro jednoduché uspořádání kabelů do menších i větších svazků. Ať už to je 24pinový kabel pro napájení desky nebo čtyři vodiče k molexu, spony je snadno zafixují. V nabídce najdeme spony z hliníku nebo plastu. U druhého typu je výhoda snadného nacvaknutí kabelů, kdy v prvním případě je nutné alespoň jeden konec kabelu zbavit konektoru. K tomu dodává Alphacool potřebný nástroj.

K dispozici jsou rovněž barevné návleky AlphaCord, kterými mohou svoje skříně a kabeláž v nich fanoušci case moddingu. Opět zde samozřejmě platí, že je třeba z kabelů před aplikací sejmout konektory. To samozřejmě dělá z úpravy poměrně náročnou operaci.

Diskuze (13) Další článek: Press Association dostala od Googlu eura na vývoj robotického novináře. Průmysl 4.0 zasáhne všechny obory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,