Google | Mobilní aplikace

Už můžete stahovat Allo, další komunikátor od Googlu

Během květnového I/O 2016 představil Google dva nové komunikátory, které doplní stávající Hangouts – Duo pro videohovory a Allo pro textový chat. A zatímco Duo je možné od minulého měsíce stahovat i u nás, Allo se do obchodů na mobilních platformách dostává až nyní. Pokud jej nevidíte, musíte si několik dní počkat, Google jej uvolňuje postupně.

Google šel při vývoji komunikátoru podobnou cestou jako Apple s iMessage v novém iOS 10. Do textové konverzace se tak rozhodl nacpat kopu dalších prvků, jako jsou ručně psané zprávy, fotky, do nichž lze kreslit, samolepky nebo možnost měnit velikost písma.

Mezi chytré funkce patří Google Assistant, který se řadí mezi chatboty. Podobně jako u Facebooku umí asistent od Googlu odpovídat na dotazy, provádět jednoduché úkony jako je objednávka zboží nebo zkontrolování předpovědi počasí. Zároveň do aplikace Allo přidal Google asistenta, jenž neustále analyzuje text a snaží se pomoci s konverzací třeba formou rychlých odpovědí, které stačí pouze odsouhlasit. V češtině si samozřejmě nic takového neužijete.

A nakonec nesmíme zapomenout ani na soukromý režim, který je šifrovaný end-to-end a k textu se nedostane ani Google ani uživatel na jiném zařízení, než odkud byly zprávy odeslány či přijaty.

K používání není potřeba tradiční Google účet, ale registraci s pomocí telefonního čísla – podobně jako v případě WhatsApp nebo Viberu.

Diskuze (32) Další článek: YouTube rozdá odměny těm, kdo označí nejvíc videí jako závadných

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,