Windows 10 | April 2018 Update

Upgrade z Windows 10 S na plnou verzi bude zdarma. Pro všechny edice

Když loni Microsoft uvedl systém Windows 10 S, měl být určený hlavně školám a podnikům. Hlavní rozdíl byl v omezení na instalaci aplikací pouze z Microsoft Store. Nyní ale dochází k přehodnocení strategie a místo samostatné verze systému bude možné v klasické zapnout speciální „S mód“. Jeho vypnutí pak bude zcela zdarma.

Od příští aktualizace Windows 10, tedy Spring Creators Update, bude možné speciální mód zapnout či vypnout. Výrobci také získají možnost uvádět na trh zařízení, která jej budou mít od základu zapnutá. Již nyní jsou na trhu zařízení s Windows 10 S, doposud byl ale upgrade na klasickou verzi systému placený (či v případě Surface Laptopu od Microsoftu dočasně zdarma).

Mezi hlavní výhody upraveného režimu pak dle Microsoftu patří zvýšená bezpečnost a rychlost. Instalace programů je totiž omezena pouze na Microsoft Store. Eliminuje se tím možnost zavlečení nechtěných programů do počítače v průběhu instalace méně znalými uživateli. Mezi většinou se ale s příliš kladným přijetím nesetkal, i když do obchodu neustále přibývají nové aplikace, včetně těch desktopových.

Jsou aplikace jen z Microsoft Store budoucnost?

Diskuze (26) Další článek: McAfee koupilo TunnelBear. Populární VPNko, které zvládne i vaše máma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,