Úlet od Asusu: Herní notebook GX700 má vodní chlazení

Také Asus se na veletrhu IFA předvedl několika novinkami, začněme ale tou nejpodivuhodnější – herním notebookem s vodním chlazením. Novinka spadající do herní série Asus ROG nese označení GX700 a zatím o ní nevíme všechny podstatné detaily.

GX700.png 
Obluda zvaná Asus GX700 – sedmnáctka s 4K displejem a vodním chlazením

Zatím to dle jediného uvolněného oficiálního obrázku vypadá tak, že je vodní chlazení vyvedeno do externího boxu, kde se už (zřejmě velkými tichými ventilátory) budou chladit výměníky s teplem přiváděným tekutou cestou z počítače. To by znamenalo, že plný výkon nebude dostupný (uchladitelný), pokud nebude externí jednotka připojena a těžko říci, jak je řešeno riziko zavzdušnění systému. Možná je to celé ale trochu jinak, na místě máme z redakce Tomáše Holčíka, který snad bude moci vše zjistit a prověřit.

Celek vypadá monstrózně a podivuhodně. Uvnitř je každopádně nejvýkonnější notebookový Intel Core i7 právě představené 6. generace a k němu doposud nejvýkonnější mobilní grafická karta Nvidia GTX980M. Vysoký grafický výkon bude potřeba, protože má tato 17" obluda displej s rozlišením 4K. Zobrazení by přitom nemělo být jen detailní, ale také plynulé, protože je k displeji notebooku přímo integrována technologie G-Sync.

O dostupnosti a ceně zatím nepadla zmínka. 

Aktualizováno:

Už máme první dojmy a krátké video od Tomáše Holčíka přímo z veletrhu:

Diskuze (13) Další článek: Seagate rozšiřuje nabídku podnikových pevných disků o 8TB modely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,