Příslušenství | Logitech

Trackbally žijí, Logitech představil nový model MX Ergo

Trackbally jsou oblíbenou alternativou k myším především díky menšímu namáhání zápěstí. Mnoho uživatelů zná bolesti nebo dokonce záněty karpálních tunelů, které má využívání trackballů omezit či zcela eliminovat. Logitech proto po dlouhé době vydává nový model s názvem MX Ergo.

Mezi negativa používání myší patří nejen dlouhodobé specifické pohyby v zápěstí, ale především jeho nepřirozená poloha. Při položení paže na stůl je přirozenou polohou mírně vytočené zápěstí, nicméně při práci s myší je přitisklé na podložku.

I proto nový trackball od Logitechu leží na základně s pantem, díky němuž lze nastavit boční sklon v rozsahu dvaceti stupňů. Tady vývojáři pracovali s odezvou uživatelů, kteří si často nestavitelné trackbally různě podkládali.

MX Ergo nabídne kromě polohového ovladače a dvou hlavních tlačítek další čtyři programovatelná tlačítka a rolovací kolečko s možností naklopení do stran. Logitech rovněž implementoval funkci Logitech Flow, díky niž lze ovládat jedním zařízením více počítačů. Tu jsme nedávno rozebrali v samostatném článku:

Baterie v trackballu má vydržet po dobu čtyř měsíců, přičemž při vybití stačí minuta na nabíječce, která dodá energii na jeden den. Logitech MX Ergo bude dostupný za cenu 2 990 korun.

Diskuze (4) Další článek: Hurikán Irma: sledujte online ohromující sílu přírody

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,