Hardware | Příslušenství

Tohle je pořádný hybrid. Flashka Silicon Power nabídne tři různé konektory

Společnost Silicon Power uvedla novou flashku s označením C50 3-in-1. Název asi mluví za vše – vedle běžného USB typu A nabídne dva další konektory. Nechybí moderní USB-C, ale ani micro-USB, které nejčastěji využíváme u mobilních zařízení.

Flashka se bude dodávat v kapacitách 32 GB, 64 GB a 128 GB, přičemž vedle aplikace pro Windows dodává výrobce rovněž software pro Android, který má obstarat jednoduchou práci se soubory na smartphonech či tabletech.

Nejzajímavější je však samozřejmě počet konektorů. Na trhu běžně najdeme flashky, které na jedné straně nabízí USB-A a na druhé straně micro-USB, nebo USB-C. Tahle však kombinuje vše dohromady. Zatímco pod jedním gumovým krytem najdeme samostatné USB typu C, na opačně straně je to potom kombinovaný konektor USB-A a microUSB. Při využívání mobilního rozhraní se z něj odklopí vrchní část a obnaží tím malý microUSB konektor.

Flashka využívá rychlé rozhraní USB 3.1 Gen 1, nicméně u microUSB bude probíhat komunikace pomocí specifikace USB 2.0. Výrobce nabízí k flashce prodlouženou pětiletou záruku. Cenu ani dostupnost na našem trhu zatím neznáme.

Diskuze (1) Další článek: Patent Amazonu odhaluje, kam by až mohla zajít reklama budoucnosti. Orwell je jen slabý odvar

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,