Software | Tipy

Tip: díky miniaturní aplikaci už nikdy nepřijdete o rozdělanou práci

Mnozí z nás už mají vytrénovaný reflex, díky němuž podvědomě používají klávesovou zkratku CTRL+S snad každou minutu. Pokud ale na pravidelné ukládání zapomínáte, pak se vám bude hodit miniaturní aplikace, která bude nejdůležitější zkratku používat za vás.

Scrn-03-30-001.png
Stručné nastavení utility, kde lze zvolit interval ukládání a aplikace, kde má být aktivní

Utilita se jmenuje AutoSaver a velmi úsporně běží na pozadí (v RAM zabírá do 20 MB). V nastaveném intervalu automaticky stiskne klávesovou zkratku, a to podle pravidla, které uživatel zvolí. Buď lze vybrat aplikace, kde má být ukládání aktivní, nebo jej naopak nechat využívat ve všech aplikacích a vyloučit pouze několik výjimek. První varianta pravděpodobně bude praktičtější. Interval automatického ukládání lze nastavit v rozmezí 1 minuta až 5 hodin.

Scrn-03-30-002.png
Ikona aplikace se integruje do oznamovací oblasti. Odtud je možné otevřít nastavení nebo AutoSaver vypnout

A to je celé kouzlo aplikace AutoSaver. Mnohé editory a nástroje již automatické ukládání v základu obsahují, nicméně tohle je univerzální řešení, jež bude fungovat vždy (až na aplikace, které mají ukládání na jiné zkratce).

Tvůrci rovněž mají plus za povedenou ikonu, která se integruje do oznamovací oblasti a zapadá do stylu Windows 10. Díky ní je možné utilitu rychle vypnout nebo otevřít nastavení.

Diskuze (19) Další článek: Nejkrásnější Škodovka: Sporťák Škoda 1100 OHC má 60 let, ale ohromuje dodnes

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,