Amazon | Hudba, filmy, seriály

The Grand Tour předehnal Game of Thrones a stal se nejkradenějším seriálem

The Grand Tour by měl Amazonu přitáhout nové zákazníky pro službu Prime. To se daří, současně se ale The Grand Tour stal lákavým cílem pirátů. Podle analýzy firmy MUSO, zpracované na zakázku pro Daily Mail, si první epizodu nelegálně stáhlo 7,9 miliónu zájemců, druhou 6,4 miliónu a třetí 4,6 miliónu. Těmito čísly se The Grand Tour dostalo před seriál Hra o trůny (Game of Thrones), který jinak patří nejoblíbenější.

Velký objem nelegálních stažení prvních tří dílů je navíc unikátní v tom, že Amazon všechny tři díly postupně nabídl v rámci prvního měsíce, kdy můžete jeho Prime zkoušet zdarma. Kdokoli se tak mohl podívat na The Grand Tour legálně, zadarmo a přitom stejně mnoho miliónů raději zvolilo nelegální stažení.

Vzhledem k britskému původu moderátorů a kořenů celé šou je většina nelegálních stažení (celkem 13,7 procent) z britských ostrovů. Tedy tam, kde je dostupné legálně, ihned. Nelze se tedy vymlouvat, že jde o tradiční chybu regionálně omezené distribuce.

Výsledky Amazonu za aktuální čtvrtletí pak ukážou, nakolik se The Grand Tour vyplatil. Pro Amazon je tento motoristický magazín základem, na které chce stavět svou další expanzi do Evropy a plánovat další investice do tvorby vlastního obsahu.

Diskuze (17) Další článek: Hledáte originální dárek pro ajťáka? Zkuste hodinky z pevného disku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,