TensorFlow: Google zveřejnil open source systém pro umělou inteligenci

Strojové učení, to je stěžejní disciplína umělé inteligence, kterou se teď zabývá každý velký hráč v IT. Facebook či Microsoft se chlubí velkými investicemi, Apple tak činí rovněž, ale více potichu, nejviditelnější výsledky má ale Google. Ať už v rozpoznávání hlasu či fotek, nebo v samotném vyhledávači, uplatňuje metody strojového učení už několik let. A svůj nejnovější systém pro strojové učení nyní dává k dispozici jako open source.

Systém s názvem TensorFlow je open source softwarová knihovna pro numerické výpočty pomocí metody data flow graph. Může posloužit k výzkumům, ale klidně i k novým hotovým aplikacím, které budou mít schopnost se učit. Ty můžete vyvíjet a zkoušet v počítači, ale stejně hladce pak poběží i v telefonu na mobilním procesoru.

Google teď sice dává světu své know-how, ale na druhou stranu z toho může daleko více vytěžit i pro sebe. Vzniknou nové implementace strojového učení a do vývoje se mohou zapojit výzkumníci z celého světa. Zejména spolupráce s technickými univerzitami by v tomto směru mohla být slibná.

Pokud jste vývojář a projekt TensorFlow vás zaujal, spěchejte na web Tensorflow.org, kde najdete vše potřebné ke stažení, dokumentaci, návody a příklady. A samozřejmě nechybí ani nová sekce na GitHubu.

Váš názor Další článek: Lytro jde do virtuální reality. Umožní ve filmech nakukovat

Témata článku: , , , , , , , , , , ,