Technologické osobnosti na tajné schůzce: jak zastavit Trumpa?

Donald Trump v aktuálních primárkách úspěšně válcuje další republikánské kandidáty, zároveň se však stává čím dál větší hrozbou pro technologické společnosti. Rozhořčuje se nad existencí šifrované komunikace, nejraději by nechal Billa Gatese vypnout internet a v neposlední řadě vyzývá k bojkotu výrobků od Applu – v souvislosti s odmítnutím odemknout iPhone pro FBI. Reakcí je schůzka, která se podle Huffington Post měla o víkendu uskutečnit na soukromém ostrově v Georgii. Kromě politických zástupců republikánů i demokratů a předsedy Sněmovny reprezentantů se jí účastnily technologické špičky – Tim Cook, Elon Musk a také jeden ze zakladatelů Googlu Larry Page. Nechyběl ani vydavatel deníku The New York Times Arthur Sulzberger.

Ačkoliv není přesný obsah debaty známý, podle deníku se točila především kolem dvou témat - jak se podařilo Donaldu Trumpovi vybudovat jeho aktuální silnou pozici a také jak ho v jeho cestě k prezidentským volbám zastavit. Zástupce technologických obrů znepokojují především jeho neznalé výroky týkající se moderních technologií. Ty mohou negativně ovlivnit společnost a především pak jejich zákazníky. Na webu Gizmodo mimo jiné začali hledat důkazy o tom, zda Trump někdy použil počítač.

Debata se však prý točila i kolem aktuálního případu FBI vs. Apple. A vzhledem k převaze zástupců republikánů měl pravděpodobně Cook co vysvětlovat.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (40) Další článek: Staré počítače v podnicích? Problémy pro firmy i uživatele

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,