Synchronizované poznámky v počítači, cloudu či mobilu: Evernote

V aktualizované verzi vyšel Evernote, program pro tvorbu poznámek, který můžete využívat jako jednoduchý deníček, ale také jako výkonný nástroj pro GTD. Umožňuje zápis textových poznámek s vloženými objekty či jinými soubory a především jejich synchronizaci. Vše, co napíšete do desktopového programu se automaticky synchronizuje do cloudu služby Evernote. Odtud jsou pak vaše poznámky okamžitě dostupné v jiném počítači s Evernotem, v mobilu s potřebnou aplikací, nebo přes webové rozhraní.

Program je dostupný zcela zdarma, můžete vytvořit nekonečné množství poznámek. Limitem je pouze omezení na nahrání maximálně 60 MB dat měsíčně a jedna poznámka může mít maximálně 25 MB. Pokud by vám tyto limity byly málo, za 5 dolarů měsíčně nebo 45 dolarů ročně je dostupná Premium verze s limitem 1 GB nahraných dat měsíčně a 50MB maximem jednoho souboru.

Evernote.jpg
Evernote pro Windows

Základní verze umožňuje nahrávat kromě textu i obrázky, audio soubory či PDF dokumenty. Z obrázků je schopná převést nalezený text. V prémiové verzi je možné do Evernote ukládat jakékoli typy souborů.

Evernote jsme testovali minulý rok, ale od té doby program prošel nemalou modernizací a určitě stojí za vyzkoušení. Program je dostupný pro Windows či Mac OS X, mobilní aplikace pak pro iOS, Android, Windows Phone 7 či Blackberry.

Diskuze (10) Další článek: Gateway ID47: velký displej v malém těle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,