Synaptics připravuje čtečku otisku prstů do USB, bude fungovat s Windows Hello

Společnost Synaptics, která se proslavila zejména výrobou dotykových ovladačů k notebookům, připravuje malou čtečku otisků prstů do USB. Ta poslouží slouží k biometrickému ověřování přístupu k existujícím notebookům nebo počítačům, které tuto možnost postrádají.

Čtečka je tedy vhodná pro všechny, které trápí, že jejich zařízení nemá zabudované biometrické senzory. Je dostatečně malá na to, abyste ji nechali neustále zapojenou. Ovládání je jednoduché, stačí jeden dotyk a okamžitě máte přístup.

Čtečka podporuje Windows Hello a Microsoft Passport pro přihlašování do Windows a aplikací. Výhodou je, stejně jako všechny produkty Synaptics z řady Natural ID, certifikovaná FIDO (Fast IDentity Online) pro přihlašování k online službám.

usb-fingerprint_synaptics_c1_horizontal.pngusb-fingerprint_synaptics_c1_vertical.png
usb-fingerprint_synaptics_c4.pngusb-fingerprint_synaptics_c5.png
Synaptics připravuje čtečku otisků prstů do USB. K dispozici bude v několika tvarech, abyste ji mohli nechat trvale připevněnou v USB portu notebooku či stolního počítače

„Velký rozmach online plateb, zkombinovaný s nutností zabezpečení dat jak běžných konzumentů, tak podnikatelských subjektů, vyžaduje biometrické ověřování. Naše nová čtečka otisků prstů do USB umožňuje uživatelům přidat toto ověřování do existujících notebooků a počítačů,“ říká Godfrey Cheng, viceprezident marketingu Synaptics.

Čtečka by měla jít do masové výroby na konci letošního roku. Cena zatím není zveřejněna.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze (9) Další článek: Ponořte se do českého hledání, Seznam.cz vytvořil unikátní vizualizaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,