Budoucnost

Svět v roce 2050? Samé futuristické zábavní parky, předpovídá Kaspersky Lab

Jak bude vypadat svět za několik desítek let? Přesně to se rozhodl zjistit výrobce antivirů Kaspersky Lab. Oslovil několik futurologů, například Iana Pearsona a řadu umělců, a společně vytvořili vizi Země 2050.

Vše, co společnost společně s odborníky zjistila, lze nalézt na stránce 2050.earth. Jedná se o interaktivní mapu, na které podle jednotlivých měst zjistíte, co nás čeká. Na světě se například mají začít objevovat zábavní parky, které budou jako vytržené ze seriálu Westworld.

Lidé prý budou unaveni ze společnosti, kde je každý jejich krok monitorován, a tak budou utíkat do těchto zábavních parků, kde se budou moci opít, provozovat sexuální hrátky s roboty, ničit majetek a vše ostatní, co bude v reálném světě těžce regulované.

“Neustálá přítomnost kamer a autorit, monitorování veřejných míst – to vše vytvoří poptávku po speciálních uzavřených prostorech, kde budou rezidenty představovat roboti,“ píše Kaspersky Lab. Důležitým bodem pak podle společnosti bude právě sexuální styk s roboty. Postupem času proto bude docházet k tomu, že robotické společnice/společníci budou narušovat tradiční vztahy.

Významnou a ne zcela pozitivní složkou budoucí civilizace budou také samoříditelná auta. Kaspersky Lab se totiž domnívá, že budou velmi náchylná k útokům hackerů. Naopak milovníky zvířat čeká hezká budoucnost – miniaturní kopie velkých zvířat, například pandy, budou podle předpovědi díky genetické manipulaci běžně chovatelnými doma.

Předpověď Země 2050 se může zdát vzdálená, ale není až tak docela. Disney například již na robotech pro své zábavní parky pracuje. Jen budou sloužit k zábavě dětí.

Diskuze (8) Další článek: V davu už se neschováte. Počítače najdou a rozpoznají většinu obličejů během okamžiku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,