Stream.cz nabídne 10 nových vlastních pořadů včetně sitcomu

Na podzim prožila služba Stream.cz odvážný redesign. Zmizela uživatelská videa, vše se zjednodušilo a místo lokální konkurence YouTube jsme rázem dostali ojedinělou webovou televizi s vlastními pořady. A těch letos na jaře přibude.

Novými pořadu bude například Jídlo, s.r.o Romana Vaňka (premiéra 16.4), které se bude zabývat zákulisím výroby jídla a naváže tak na pořad Peklo na talíři, dále pak Slavní neznámí (17.4.) od Pavla Zuny o profesních osobnostech z různých oborů, Restart Života o změně životního stylu, Autoškola a další. V součtu s již rozběhlými pořady tak Seznam nabídne 40 premiérových dílů každý týden.

Nejvíce ale překvapila zpráva o připravovaném hraném komediálním seriálu. Má se jednat o satirický politický sitkom s názvem Blaník. Režisérem je Marek Najbrt, hrát budou Marek Daniel, Halka Třešňáková či Michal Dolecký. První díl vyjde v neděli 13. dubna.

778009125

Změna designu se pochopitelně musela promítnout v číslech. Seznam se pochlubil těmi optimistickými, například že uživatelé sledováním videí stráví o čtyři a půl minuty více času, což představuje 33 % nárůst. V lednu Stream.cz zaznamenal celkem 32,5 milionu zhlédnutí videí, dva miliony z toho mají na svědomí mobilní zařízení.

Jenomže NetMonitor ukazuje i další čísla – z pohledu reálných uživatelů se redesign podepsal na úbytku přibližně 10% diváků, nicméně za březen už se téměř podařilo srovnat loňská čísla. Konkrétně tu mluvíme o 2 224 995 uživatelích. Velmi výrazně však ubylo zobrazených stránek, což z hlediska podoby a charakteru obsahu nového webu nepřekvapí – tady je Seznam na polovině loňských čísel. Vzhledem k prioritě videoreklamy je ale Seznamu tento parametr zjevně docela lhostejný.

Diskuze (12) Další článek: Další možnost, kde sledovat legálně filmy na webu: O2 videotéka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,