Steve Wozniak bude externím profesorem univerzity v Sydney

Australská technologická univerzita UTS získala opravdu významného externího profesora, který bude pomáhat s výukou – Steva Wozniaka.

Podle informací webu Annet uzavřel Steve Wozniak s univerzitou kontrakt v rámci spolupráce se studenty a dalšími profesory v takzvané „Magické laboratoři“ (Innovation and Enterprise Research Laboratory) a dalších částí – například pro výzkum v oblasti výpočtů pomocí kvantové mechaniky, inteligentních systémů a softwaru obecně.

Steve Wozniak tak bude sloužit jako důležitý mentor, který bude dvakrát až třikrát za rok osobně přítomen a bude ve velkém využívat interaktivní teleprezence, pravděpodobně přes nějakého ovládacího robota s displejem.

 2014-10-22 v 16.25.01.jpg

Jednou z výhod je, že studenti budou moci s Wozniakem komunikovat a spolupracovat i na přímo, samozřejmě dle jeho dostupnosti. Spolupráce nemá žádný pevný charakter, takže nelze očekávat, že by se Wozniak postaral o významnější část výuky.

V případě Steva Wozniaka a jeho dlouholetých zkušeností z Applu a dalších oblastí však jistě znamená každá chvilka s ním a jeho názorem či pohledy na technologické projekty určitě spolupráci k nezaplacení a zajímavou zpětnou vazbu člověka, který se osobně podílel na několika technologických revolucí.

Diskuze (20) Další článek: Maďarsko od příštího roku zdaní přenesená data na internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,