Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify začne omezovat účty zdarma, vybraná hudba bude jen pro předplatitele

Spotify přistoupí ke kroku, o němž se diskutovalo dlouhou dobu a prozatím byl odkládán – vybraná hudba bude dostupná pouze uživatelům, kteří využívají placený účet. Podle webu The Verge vyjednává Spotify o podmínkách s vydavateli a do provozu by se toto opatření mělo dostat během následujících měsíců.

Scrn-03-17-001.png
Na Spotify chybí například Taylor Swift nebo nejnovější alba Rihanny

Prémiovou hudbou, dostupnou pouze předplatitelům, by měly být především nově vydaná alba. Spotify by tím mělo získat umělce, kteří mají exkluzivní dohody s Applem nebo Tidalem a zároveň neztratit ty stávající. V roce 2016 se pro vydání alb na Apple Music nebo Tidalu rozhodla Rihanna, Drake, Beyoncé či Kayne West. Jejich alba nebylo či stále není možné na Spotify přehrávat.

Interpreti jako Taylor Swift potom na Spotify svoji hudbu nezveřejňují vůbec a stream umožňují pouze na placených platformách, primárně Apple Music.

Švédská společnost však stále zůstává jasnou jedničkou ve streamování hudby, a to i počtem předplatitelů. Těch je podle poslední zveřejněné informace přes 50 milionů, Apple Music jich má 20 milionů.

O Spotify a streamování hudby jsme se bavili v Týdnu živě:

Diskuze (41) Další článek: Válka už může propuknout i na oběžné dráze. Účinnou obranou je rozmělnit cíle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,