Spotify | Předplatné

Spotify testuje Duo, výhodné předplatné pro dva. Má ale jeden háček

Spotify již delší dobu nabízí tarif pro rodiny, nyní ale začalo testovat předplatné pro dva. Spotify Duo nabídne za sníženou cenu plnohodnotný premium účet pro dva uživatele, kteří bydlí na stejné adrese. Novinku aktuálně testuje ve vybraných zemích.

Nové předplatné stojí 12,49 dolarů za měsíc pro oba dva, běžná cena za osobu je přitom 9,99 dolarů. Sleva je tak opravdu velká, zaměřená je ale na páry či spolubydlící – je zde totiž omezení na stejnou adresu uživatelů. Zatímco něco podobného mají i rodinné účty, kdy všichni uživatelé musí bydlet na stejné adrese, v rámci Dua musí uživatel zadat onu adresu již při registraci. Spotify si tak chce pojistit, aby nedošlo ke sdílení předplatného mezi naprosto cizími lidmi. V případě porušení podmínek může účty i zablokovat.

Kromě klasického neomezeného přístupu k hudební knihovně je dostupný i speciální playlist Duo Mix, do kterého Spotify automaticky vybere písničky kombinující vkus obou uživatelů.

Test je aktuálně dostupný pouze v několika málo vybraných zemích, mezi které patří Kolumbie, Chile, Dánsko, Irsko a Polsko. Firma prozatím neuvedla, zda plánuje rozšíření.

Hudební služby čekají velké změny:

Zdroj: The Verge

Diskuze (23) Další článek: Místo vstupu na burzu prodej. USA donutily Číňany prodat seznamovací aplikaci Grindr

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,