Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify míří do Windows Store, bude mít i speciální ovládání

Vedle notebooku Surface Laptop a studentské verze Windows 10 oznámil včera Microsoft také novinku týkající se integrovaného obchodu Windows Store. Do toho totiž konečně zamíří nativní a oficiální aplikace pro Spotify.

Dostat do Windows Store ty nejpoužívanější aplikace a programy je ostatně pro Microsoft stěžejní, zvlášť po oznámení Windows 10 S, který se na něj spoléhá jako na jediný zdroj aplikací.

Spotify však nevyvinulo univerzální aplikaci, která by mohla být instalována kromě běžného desktopu (ať už s běžným Windows nebo Windows 10 S) také na Xbox či smartphone s mobilním Windows.

Spotify ve Windows Store bude převedenou Win32 aplikací díky programu Project Centennial. Ten je aktuálně pro Microsoft primární nadějí, jak dostat do Windows Store alespoň trochu lákavé množství obsahu, který by zcela neodrazoval uživatele od využívání Windows 10 S i jeho verze v tradičních systémech.

Spotify sice nedostalo ve včerejší prezentaci nijak zásadní prostor, nicméně dozvěděli jsme se, že do obchodu zamíří v průběhu léta a jednou z funkcí bude možnost ovládat aplikaci pomocí Surface Dial – kruhovým ovladačem, jenž Microsoft představil s počítačem Surface Studio.

Diskuze (1) Další článek: Windows 10 S budou reklama na Edge a Bing. Nezměníte výchozí prohlížeč a vyhledávač

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,