Soubory: JPEG Resampler – zmenšete si své fotografie

Šest ku jedné. Takový je dnešní poměr freeware proti placeným programům. Nástroj na hromadné resamplování fotografií a obrázků, antispamovací software, nový Skype nebo třeba Winamp. K tomu shareware zajímavého programu Keyhole.

V úvodním výčtu chyběly ještě dva další prográmky. Jeden z nich si představíme na konci, druhý z nich právě teď. DVD Shrink 3.2.0.15 je software, s jehož pomocí snadno a rychle můžete zálohovat originální DVD na prázdné DVD nebo CD. Lze s ním velmi jednoduše a přehledně nastavit, co se vypalovat nemá, například různé trailery, jazykové verze. DVD Shrink navíc umí originál komprimovat.

Headliner dnešního článku JPEG Resampler 2.3 umožňuje hromadné resamplování fotografií ve formátu JPG. Cílovou velikost lze nastavit různými způsoby podle rozlišení, procenta z velikosti předlohy, velikosti souboru a jiných. Aplikace rovněž umožňuje zvolit kvalitu výsledných fotografií. Dále lze nastavovat individuální parametry pro jednotlivé obrázky jako zaostření, rozmazání, výřez nebo vynechání obrázku. Program zobrazuje a zachovává metadata obrázku, čili informace zaznamenané fotoaparátem při focení.

Jediným placeným programem v dnešním menu je Keyhole 1.7.2r6, s jehož pomocí můžete detailně vidět různá místa na zemi pomocí satelitních snímků ve vysokých rozlišeních, dále GPS polohu a informace o městech a místech kdekoliv na celém světě. Základní verze ale stojí pro leckoho nezanedbatelných $49.95, vyšší pak ještě více.

Vraťme se ale zpátky ke freeware. Spamihilator 0.9.8.4 spadá do kategorie antispamovacích software a je určený pro příchozí emaily. Umí detekovat a filtrovat poštu podle různých klasických kritérií jako jsou klíčová slova v obsahu a názvu emailu. Filtrovat umí také třeba podle přílohy.

Dnešní výběr má mezi sebou také jednu softwarovou legendu. WinAmp 5.04 je všem dobře známý program od firmy Nullsoft určený k přehrávání MP3, CD Audio a jiných audio formátů. K personifikaci programu máte na výběr přibližně 10.000 skinů a asi 150 audio visuálních efektů neboli plug-inů.

Zatímco byl Winamp hitem spíše v minulosti, Skype 1.0.0.10 jedním z nejznámějších P2P komunikačních klientů současnosti. Mezi jeho přednosti patří především možnost v současnosti do nebes vynášeného VOIP, jednoduchost a přehlednost v ovládání. Instalátor je mezi dnešními programy největší, zabírá téměř devět megabytů paměti.

A nakonec avast! Virus Cleaner 1.0.200. Nástroj, pomocí kterého můžete odstranit vybrané viry z Vašeho počítače. Je pravdou, že pro některé viry je stoprocentně spolehlivou metodou pro jejich odstranění pouze obnovení systému ze záloh, u řady infekcí lze ale virus odstranit poměrně snadno. Instalátor navíc zabírá méně než půl megabytů.

Všechny soubory lze stáhnout z našeho archivu.

Článek vznikl ve spolupráci se serverem Pegasoft.cz.

Diskuze (36) Další článek: Microsoft vydal záplaty na 3 kritické chyby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,