4K | Herní konzole | PlayStation

Sony přiznává: většina her na Playstation 4 Pro nepoběží ve 4K

Na začátku září představilo Sony inovovanou verzi herní konzole Playstation 4. Nový model Pro je menší, nabízí vyšší výkon a podle výrobce nabídne také hraní ve 4K. To má být hlavní konkurenční výhodou oproti Xboxu One S, který toto rozlišení podporuje pouze pro přehrávání videa.

Již při představení konzole jsme psali, že na nativní 4K nebude mít konzole dostatek výkonu a vývojáři budou muset sáhnout po nižším rozlišení a přeškálování na 4K. Nyní to oficiálně potvrdil CEO společnosti Andrew House v rozhovoru pro Digital Spy. Ten řekl, že her využívající upscaling bude naprostá většina. Poběží v rozlišení, které se může dynamicky měnit od běžného Full HD až po hodnoty končící těsně pod rozlišením 2 840 × 2 160.

Na 4K si tak hráči budou muset počkat minimálně do doby, kdy Microsoft vydá konzoli, která je zatím známá pod označením Scorpio. Na trh by měla dorazit příští rok.

Playstation 4 Pro se začne prodávat v průběhu listopadu za cenu 399 eur. U nás tak můžeme počítat s cenou kolem 10 800 korun.

Diskuze (32) Další článek: Netflix dává zcela k dispozici krátký film Meridian ve 4K s HDR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,