Google | Sociální sítě | Pinterest

Sociální sítě jsou prokletím Googlu. Firma končí se službou Spaces

Víte, jak poznáte, že se už opravdu blíží jaro, aniž byste nahlédli do kalendáře? Jednoduše. Řekne vám to sám Google, který pomalu chystá tradiční jarní úklid, v rámci kterého zařízne služby, které se neujaly.

Už známe prvního adepta. 17. dubna nás po půlroce klinické smrti opustí Spaces – jakýsi Pinterest po vzoru Googlu, který se na výsluní neohřál ani rok. Spaces umožnil (a ještě měsíc a půl bude umožňovat) sdílení odkazů a fotek v soukromém katalogu/skupině a diskuzi pod nimi.

307856756
Odpočívej v pokoji

Nápad to nebyl vůbec špatný, kdyby s ním však Google přišel před deseti lety. Dnes už se takové věci řeší jinak. Ať už na zmíněném Pinterestu, Redditu nebo prostě na Facebooku. Google na scénu v tomto směru vstoupil jako poslední, Spaces tedy používali jen uživatelé G+, kterých je už tak málo a síť G+ je ke všemu známá relativně nízkou sociální interakcí. Tedy, lidé tam jsou a není jich vůbec málo, nejsou ale tak aktivní jako na Facebooku, a proto někteří již před lety začali Google+ nazývat městem duchů.

Představa, že titíž lidé začnou rázem vytvářet jakési specializované místnosti, kde budou komentovat sdílený obsah, byla tedy spíše bláhová.

Sociální sítě Googlu nejdou. Ne snad, že by neměl dobré nápady, ale pokaždé vstoupil do hry v okamžiku, kdy už byly karty rozdané a ani svoji obrovskou sílou nedokázal ukousnout větší díl návštěvnosti.

Toto stigma tak trochu připomíná Microsoft, který je zase jedničkou na poli softwaru, ale úplně stejně narazil v okamžiku, když si usmyslil, že se tím pádem stane automaticky jedničkou i na poli chytrých mobilních telefonů.

Diskuze (14) Další článek: Viber přestal podporovat své aplikace pro Windows 10. Nevidí v tom smysl

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,