Snapchat | Nositelnosti | Brýle

Snapu leží na skladě stovky tisíc neprodaných brýlí Spectacles. Nikdo je nechce

Když chytré brýle od Snapu (nový název firmy provozující Snapchat) vyšly, v Americe byly hitem. Poptávka po nich ale velice rychle opadla a firma, dříve očekávající velké prodeje, jich má stovky tisíc na skladě a neví, co s nimi. Nikdo brýle totiž nechce. Informuje o tom The Information.

Snap si totiž podle serveru objednal po loňských Vánocích ohromné množství nových kusů, jelikož očekával, že poptávka zůstane vysoká. Jenže i když původně omezený prodej rozšířil a brýle si už mohl běžně koupit každý, nikdo je nechtěl. A nechce ani teď. Snap má proto plné sklady chytrých brýlí.

Aktuálně není známé přesné číslo, kolik Spectacles se prodalo, ale vypadá to, že Snap se hodně přecenil a naskladnil výrobků moc. Šéf společnosti Evan Spiegel na začátku měsíce sdělil, že Snap prodal více než 150 tisíc kusů brýlí, ale to není nic proti odhadovaným stovkám tisíc Spectacles, které jim leží na skladě. Information nicméně uvádí, že číslo zahrnuje i součástky brýlí, které ještě nebyly sestaveny, tak je lze hypoteticky použít ještě k něčemu jinému.

c51f0192-f19a-46f0-914f-9d3656bca7c2c0e7cd9e-9e41-4bb0-9d10-06c4a0ff0469
Poslední týden a celkový průběh ceny akcií Snap Inc. od březnového vstupu na burzu

piegel už tehdy musel vědět, že prodeje jsou hodně špatné oproti očekávání. Přesto o Spectacles mluvil pozitivně. Myslí si totiž, že hardware bude pro společnost jednou velmi důležitý. Předpokládá, že cirka za deset let. „Naše vize je taková, že hardware bude klíčový pro šíření našich služeb. Ale stane se to až později,“ uvedl na začátku října Spiegel.

Snap má aktuálně 150 zaměstnanců zaměřených speciálně na hardware. Nikdo ovšem neví, na čem kromě brýlí pracují. Objevily se spekulace, že na Snap bude mít vlastní selfie dron, ale tento plán byl podle The Information zhacen. Společnost také podle některých lidí pracuje na brýlích pro rozšířenou realitu, ale tím by se stavěla proti gigantům jako je Google nebo Facebook, vedle kterých není jisté, že aby existovalo.

Jak Spectacles fungují?

Diskuze (10) Další článek: Kinect definitivně končí. Microsoft oznámil zastavení další výroby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,