Chytrá domácnost | IoT | Startupy

SmartDuvet Breeze: chytrá peřina, se kterou si každý z dvojice může nastavit vlastní teplotu a sama se ustele

Startup SmartDuvet, kterému se minulý rok podařilo na Kickstarteru uspět se samoskládacím systémem pro peřinu, nyní představil novinku na IndieGogo, se kterou už stihl několikanásobně překonat původní cíl.

SmartDuvet Breeze využívá podobné konstrukce jako skládající model – základem jsou tak nafukovací části, které jsou rozprostřené přes celou peřinu. V tomto případě je ale kromě automatického skládání možné regulovat i teplotu vzduchu a to na obou oddělených polovinách.

Vzhledem k tomu, že při spaní ve dvojici chce každý trochu jinou teplotu, si lze pomocí mobilní aplikace nastavit teplotu samostatně pro každého zvlášť.

Tvůrci se chlubí tím, že tělu pomáhá i větší přísun čerstvého vzduchu z peřiny (snížení vlhkosti, méně pocení) a rovněž lze potenciálně snížit spotřebu energií. Jakmile totiž máte tímto způsobem vyhřívanou peřinu, můžete při spaní značně snížit vytápění či chlazení v místnostech. Pokud jste hodně rozmazlení, můžete si přes aplikaci peřinu dokonce předehřát, ještě než vlezete do postele.

Předobjednávky jsou zatím za cenu 199 dolarů (přibližně 6 tisíc Kč s DPH), přičemž při finálním uvedením produktu na trhu (ještě tento rok) bude cena už poměrně vysokých 359 dolarů (přibližně 10 800 Kč s DPH).

Diskuze (16) Další článek: Policie ČR už je sociální. Oficiální účty zprovoznila na Facebooku, Twitteru a Youtube

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,